Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tämä on nyt sitten se pelkästään rakkaille tähtösillemme pyhitetty chatti, jossa voitte jutustella kaikessa rauhassa ihan mistä tahansa maan ja taivaan väliltä, kunhan muistatte noudattaa sivuston sääntöjä. Myös ylläpitäjä käy täällä välillä kurkkimassa ja ottamassa osaa keskusteluun! :)

Jos teillä on vaikeuksia keksiä puheenaiheita, tässä muutama esimerkki:

x Koulu: millä luokalla olet, millaisia opettajasi & luokkalaisesi ovat, millainen lukujärjestys yms.

x Vuodenajat: mikä on lempivuodenaikasi ja miksi? Mitä tykkäät tehdä eri vuodenaikoina?

x Harrastukset: harrastatko itse tai vaikkapa lemminkin kanssa jotain, minkä haluaisit jakaa? Miksi pidät kyseisestä harrastuksesta, kauanko olet harrastanut, mikä laji on kyseessä jne.

x Suosikki tv-sarja(t): mikä sarja, miksi pidät siitä, milloin se tulee yms.

x Lemmikit: mitä lemmikkejä omistat/haluaisit omistaa, minkä nimisiä & rotuisia ne on, mitkä ovat lemmikkisi parhaat puolet?

x Luonto: tykkäätkö liikkua luonnossa, mikä on lempipaikkasi ulkona, millaisista asioista pidät luonnossa?

x Musiikki: millaista musiikkia kuuntelet, kuka on lempiartistisi/-bändisi, mikä on lempikappaleesi, mitä suosittelisit muiden kuunneltavaksi?

Vieraskirja  1  2  3  4  5  > [ Kirjoita ]

Nimi: Ira

21.03.2017 21:16
Kiitos paljon!! Tänään oli viimeinen pääsykoe, sekin meni tosi hyvin)))

Onks kenelläkään teistä muuten instagramia? Jos on, voitte seurata mua, oon Liajee (joo tyhmä nimi, olin 12 kun keksin sen...)

Vastaus:

Hienoa, sehän kuulostaa hyvältä! Ja kyllä, mulla on instagram. Laitoin sulle seurauspyynnön nimellä ellaelisabet, joten etköhän sä sitten mut sieltä tunnista ja hyväksy sen :D
- U

Nimi: Ira

20.03.2017 20:51
Joo, ei lukioihin täällä oo yleensä pääsykokeita, mutta mä haen musiikki- ja kuvataidelinjoille. Tähän mennessä on mennyt hyvin, mulle on tarjottu paikkaa kuninkaallisesta musiikkilukiosta (Nordiska musikgymnasiet) ja parista muusta hyvästä paikasta. Ainakin näillä näkymin on jotain mahdollisuutta järkevään tulevaisuuteen, pelkäsin että joudun jonnekkin mäkkäriin tai pahempaan :DD

Mun reksi pelottteli mua aiemmin sillä, että en luultavasti ehdi oppia ruotsia tarpeeksi kansallisten kokeiden läpäisemiseen tai ruotsinkielisten lukioiden harkitsemiseksi, mutta oon onneksi oppinut hyvin, niin ei tarvitse palata takaisin Suomeen....

Vastaus:

Aa no sitten, mä vähän jo mietinkin et ei kai normilukioihin pitäis olla :D Täällä tosin kyse on ihan vaan siitäkin, kun asun pienellä paikkakunnalla, niin myös lukio on pieni ja sinne pääsee periaatteessa ihan kuka vaan keskiarvosta huolimatta.
Kiva kuulla, että sulla menee koulujen suhteen hyvin ja mahdollisuudet opiskella Ruotsissa kasvaa kasvamistaan. Tsemppiä sulle, toivottavasti pääset sinne mihin sitten ikinä haluatkin :)
- U

Nimi: Ira

19.03.2017 21:39
Alan nyt kirjottaa uutta tarinaa, mun pääsykokeet lukioihin alkaa olla lopussa, kansalliset kokeet on alkanu mut niitä ei oo niin tiuhaan (mulla meni toissapäivänä neljä tuntii ruotsin kirjoituskokeessa... Normaali aika on vähän yli kaks tuntii)
Mutta niin, tuntuu siltä että nyt alkais olla vähän enemmän aikaa kirjottamiseen, niin tarinaa pitäis tulla ens viikolla.

Laura, täällä Tukholmassa on mun mielestä lämmintä, lämpötilat on plussan puolella ja lumet sulanut, aurinko ei paista vielä kauheesti ja välillä sataa, mutta mä tykkään tästä säästä. Mun mielestä on lämmintä mutta monien (ruotsalaisten) mielestä vielä vähän viileetä :D

Kattooko kukaan teistä Skamia?

Vastaus:

Hienoa, eli sultakin on tarinaa siis pian odotettavissa. Tsemppiä noiden viimeisten koulujuttujen kanssa ja ihan mielenkiintoista, että sielläpäin on lukioihinkin pääsykokeita :D Sää kuulostaa ihan hyvältä, itse tosin en oo sateen ylin ystävä tai edes viileiden ilmojen, mutta kiva jos joku tykkää. Ja ei, en kato Skamia, vaikka monet kaverit on siitä sanonu että kannattais :D Tällä hetkellä mulla on Teen Wolf kesken, koska alotin sen alusta ja myös Carrien päiväkirjat, koska alotin kesken niiden kattomisen ton Teen Wolfin uudestaan ja se on vähän niinku vieny mut mukanaan :D
- U

Nimi: Laura

17.03.2017 16:46
Terve!
Mua ei oo nyt pariin päivään oikein virtuaalimaailmassa näkynyt,haluan välillä viettää "vapaata" virtuaalimaailmassa:) Mutta nyt luultavasti hoitotarian pian aloitan ja lahjoituksen olen myös tehnyt:)- Laura
PS.Onko teillä alknut tulla kevättä ilmaan?Entä lumi sulanut? Kun itse asun aika pohjoisesessa, lunta pyryttää mutta aurinko on alkanut jo lämmittää meillä:)

Vastaus:

Ymmärrän tän oikein hyvin, välillä on ehkä ihan hyväkin pitää taukoa, niin sitten tauon jälkeen saattaa taas ajatukset toimia paremmin ja tulee uutta intoa kirjoittaa tarinoita :) Kunhan vaan muistaa, ettei tauko venähdä liian pitkäksi, etten erota ketään.
Kyllähän täällä toki ihan keväistä on, aurinko paistaa ja lämpötilat on koko tän viikon ollut päivisin plussan puolella, noin 0-5 astetta keskimäärin varjossa ja auringonpaisteessa toki enemmän. Tällä hetkellä tosin satelee kyllä lunta, että sen sulamisesta ei vielä suuremmin merkkejä ole, mutta ilmat on lämmenneet niin eiköhän se kesäkin pikkuhiljaa sieltä tule :) Ja tosiaan, pohjoisessa asun minäkin kun Lappiin tämä mun kotipaikka lasketaan kuuluvaksi.
- U

Nimi: Ushma

13.03.2017 17:53
Vastaus yksityiseen:

Kiva kuulla, että musta oli ees jotain apua sulle <3 Mitä tulee tarinan kirjoittamiseen, niin älä ota siitä liikaa stressiä, ihan rauhassa vaan. Kyllä se sieltä sitten tulee kun on tullakseen, kirjoitat vaan sitten kun siltä tuntuu (kunhan ajoissa, etten erota sua). Ja tosiaan kiva kun välillä kirjotat ihan suoraan sun tuntemuksista, vaikka ne vähän synkempiä oliskin, tiedänpähän vaan itekin sitten missä mennään ja milloin sulla niitä vaikeampia aikoja on.

Ymmärrän hyvin ton, että kirjoitat mielialan mukaan joko iloista tai vähän synkempää tarinaa. Itse en oo sellaista tehnyt, kun mulla ei oo koskaan ollut mitään hirveän vakavia juttuja mitkä mun tarinoihin ois vaikuttanu silloin aikoinaan, mutta ymmärrän sen, jos muilla sellaista on. Yritän parhaani mukaan ymmärtää sua ja tietty muitakin, vaikka se ei ehkä aina ihan onnistu. Mutta katotaan, eiköhän tää tässä luonnistu :)

Yksityinen viesti

11.03.2017 18:52

Nimi: Ira

11.03.2017 13:03
Omg... Päätin huvikseni perustaa Google Sitesissa yhdelle Maksimin koiralle (Maksim on yks mun tarinan hahmoista) sivun, ja menin huvikseni vTL:n sivuille, ja katsoin että löytyisikö sieltä mun vanhoja virtuaalivalioita. Yllätyksekseni löysin ne sieltä... Nyt mulla on kauheet throwbackit vuoteen 2012 jolloin pyörin PALJON virtuaalikennelmaailmassa. Ajattelin, että pelastan joitain niistä koirista mun uudelle sivustolle, eihän niitä nyt raaski virtuaaliavaruuteen jättää, mun pikku pikselikultia. En ryhdy pyörittämään mitään kenneliä, kirjottelen näille virtuaalikoirilleni vaan huvikseen luonteita jotta niitä olisi helpompi käyttää tarinoissa, mutta Hanya tulee tietenkin pysymään pääkoirana.

En tiedä ihan miksi tulin kertomaan tästä, mutta en voi avautua tästä muillekkaan, te varmaan ymmärrätte parhaiten :DD

Vastaus:

En oikein tiedä, mitä tähän pitäisi vastata. Olihan se varmasti mukavaa löytää omia valiokoiria jostain virtuaalimaailman kätköistä. Kivahan se on, jos käytät niitä omissa tarinoissa, kunhan ne ei vie Hanyan roolia, ja todellakin uskon että sitä ne ei kuitenkaan tee :) Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta tuo kyllä, joten halutessasi voit linkkailla niitä sivuja sitten, niin voin niihin koiriin käydä tutustumassa jo etukäteen, niin osaan varautua, jos niitä joissain tarinoissa esiintyy.
- U

Nimi: Ushma

08.03.2017 19:15
HUOMIO HOITAJAT!

Tämä tulee nyt varmasti todella äkkiä, mutta olen tehnyt päätöksen hiihtoloman tapahtumista. Järjestän tällä viikolla ne hoitajien väliset agilitykisat, koska tähän mennessä ne ovat saaneet kaksi ääntä ja leiri vain yhden. Kaiken tarpeellisen lisätiedon löydätte Hoitajatoiminta-osion alakategoriasta nimeltä Äxöni. Menkääpä siis sieltä lukaisemaan tarvittava tieto ja ilmoittautukaa mukaan, mikäli innostuitte :)

Yksityinen viesti

06.03.2017 22:05

Nimi: Katerina

05.03.2017 08:54
Heippa vaan kaikille ja pahoittelut, kun mua ei hirveästi oo täällä chatin puolella viime aikoina näkynyt.

Ensinnäkin haluaisin sanoa sulle Ushma, että tykkään tosi paljon noista molemmista ehdotuksista hiihtoloman tapahtumiksi. Itse liputtaisin kyllä enemmän agilityn puolesta, koska täällähän on aiemmin jo ollut yksi vaellusretki ja vaikka en itse silloin vielä ollut hoitajana, niin tämä voisi olla mukavaa vaihtelua, vaikka sen aikaisista hoitajista ei kyllä ole kukaan muistaakseni enää hoitajalistalla.

Sitten toinen asia, tuo Whatsapp-ryhmä. Tykkään kyllä sinällään ajatuksesta ja kiva, jos sellaisen järjestätte, mutta itse en todennäköisesti numeroani siihen anna. En väitä, ettenkö tahtoisi tai muuta, oon vaan tosi huono olemaan ryhmissä ja yleensä en niissä puhu mitään, joten pelkään pahoin, että tässäkin olisin vaan se hiljainen sivustakatsoja. Jätän siis tällä kertaa väliin, mutta toivon silti, että edes joitakin saisit siihen mukaan :)

Vastaus:

Hei Katerina, kiva kun suakin näkee vähän tälläkin puolella kenneliä. Kiva, että ehdotukset on sun mieleen ja löysit niistä vielä sen, kumman mieluummin haluaisit. Eli, toinen ääni agilitylle.
Ja ei se mitään, jos et siihen Whatsapp-ryhmään tahdo, kun näin alustavasti sitä ei edes ole luotu halukkaiden vähyyden vuoksi.
- U

Nimi: Ira

04.03.2017 23:44
Moi, mulla on ollut hiihtoloma tällä viikolla, ja ensi viikolla on paljon kiireitä, mutta mun mielestä hiihtolomaleiri olis tosi hauska idea.

Kiitos Ushma ja Laura!!)))

Vastaus:

Tosiaan, juuri tämän takia nuo hiihtoloman tapahtumat on vähän ongelmallisia, kun osalla on kuitenkin koulua. Toivotaan, että silti edes jotkut ehtii osallistumaan, oli sitten koulua tai ei. Ja tässä tulikin sitten yksi ääni sille leirille :) Ja eipä kestä, annan mielelläni palautetta muiden kirjoituksista enemmältikin, mutta tuo nyt oli vaan tollainen pikainen mielipide :D
- U

Nimi: Laura

04.03.2017 16:18
Mä kannustan agilitykisoja:)

Vastaus:

Hienoa, yksi ääni siis agilitylle :)
- U

Nimi: Ushma

04.03.2017 16:06
04.03.2017 16:04
RAKKAAT HOITAJAT, SAISINKO HETKEKSI HUOMIONNE?

Mulla alkoi tosiaan nyt perjantaina hiihtoloma ja ajattelin, että voisin järjestää hiihtolomalle jonkinlaista hoitajien välistä tapahtumaa. En oleta, että teillä kaikilla olisi hiihtoloma samaan aikaan kuin minulla, mutta se ei haittaa. Ajattelin siis tarjota teille kaksi vaihtoehtoa, joista saatte valita, kumman haluatte mieluummin vai haluatteko kumpaakaan. Vaihtoehdot tulevat tässä.

1. Hiihtolomaleiri

Elikkäs, järjestäisin noin neljän päivän mittaisen leirin, johon sisältyisi sitten kaikenlaista kivaa tekemistä. Ensimmäisenä päivänä tehtäisiin vaellus leiripaikalle, johon sitten pystytettäisiin teltat ja tehtäisiin nuotio ja siellä hoidettaisiin kaikki iltapuuhat. Leiripaikka sijaitsisi eräässä laaksossa, joka löytyy muutaman kilometrin päässä kenneliltä sijaitsevien vuorten takaa. Vaellusmatkaksi tulisi yhteensä joku reilu 5-7km, mutta koko matkan voi taittaa moottorikelkan jäljillä, joten emme joutuisi kahlaamaan umpihangessa.

Toisena päivänä tietysti aamulla tehtäisiin kaikki aamutoimet normaalisti ja sen jälkeen voisin järjestää jonkinlaisen temppunäytöksen hoitajien ja koirien välille. Tässä näytöksessä jokainen hoitaja saisi siis valita muutaman ns. bravuuritempun, jonka haluaa esitää koiransa kanssa muulle ryhmälle. Esitykseen voi käyttää ihan perus käskyjä, kuten istumista, paikallaoloa ja muuta, tai jos koirasi osaa jotain hieman harvinaisempaa, niin niitäkin saa esitellä. Jokainen hoitaja ja koira näyttäisi taitonsa vuorollaan, ja muut saisivat aina antaa yhdelle parille palautetta, asiallisesti tietenkin. Tässä kilpailussa ei palkita voittajia, koska uskon kaikkien suoritusten olevan melko tasavertaisia, mutta olisi kiva vähän nähdä mitä kaikkea muut ovat koirilleen opettaneet ja niistä voisi sitten halutessaan ottaa itse mallia. Loppupäivä voitaisiin sitten vaan oleskella leirissä ja jokainen saa puuhailla mitä tahtoo, mutta illalla päivällisen ja koirien iltaruokinnan jälkeen tehtäisiin yhteinen lenkki leirin lähimaastossa.

Kolmantena päivänä aloitettaisiin vaellus kotiinpäin, vaellettaisiin noin puolet matkasta ja pystytettäisiin sinne leiri. Leirissä sitten kaikki saavat taas touhuilla mitä ikinä tahtovatkaan, mutta illalla pidettäisiin niinsanottu nuotiopiiri, jossa voidaan paahtaa vaahtokarkkeja ja muita herkkuja ja käydä läpi tunnelmia ja mielipiteitä kuluneista leiripäivistä.

Neljäntenä päivänä sitten vaan vaellettaisiin loppumatka takaisin kennelille, jossa kaikki kokoontuvat vielä kerran esimerkiksi kennelin olohuoneeseen ja siellä käytäisiin läpi vielä viimeiset asiat, mitä on mielenpäällä ja hoitajat saavat antaa minullekin palautetta, mitä tykkäsitte ideasta ja millaista oli.

Jokainen hoitaja saa siis kirjoittaa oman tarinansa, eli yhden kokonaisen hoitotarinan, joka sisältää kaikki neljä leiripäivää. Tarinoiden ei tarvitse olla samanlaisia kuin muilla hoitajilla, kunhan käytätte tarinoissanne noita samoja asioita, mitkä tähän suunnitelmaan kirjoitin eli temppunäytökset jne. Tietysti voitte vaikka hoitajien chatin puolella erikseen sopia, mitkä temput kukin ottaa näytökseen, niin kaikki voivat käyttää tarinoissaan samoja jos haluavat kirjoittaa toistenkin suorituksista. Haluan koko leiristä vain yhden tarinan siksi, koska teitä hoitajia on aika monta ja mitä useampi osallistuu, sitä useampi tarina minulla on luettavana. Siksi itselleni on helpompi lukea ja arvioida jokaiselta vain yksi kokonainen tarina, kuin että kirjoittaisitte erikseen jokaisesta päivästä. Arvioin tarinanne samalla tavalla kuin normaalitkin hoitotarinat, ja niistä saatte sitten sopivan rahasumman ja se lasketaan myös yhdeksi hoitotarinaksi muiden joukkoon.

2. Hoitajien väliset agilitykilpailut

Toinen vaihtoehto on, että järjestäisin agilitykilpailut, joihin jokainen hoitaja saa halutessaan osallistua oman hoitokoiransa kanssa. Tämä kilpailu toteutettaisiin niin, että minä päätän etukäteen esteet, jotka ratoihin otetaan ja arvon myös järjestyksen, jossa hoitajat suorittavat radan, niin ei tule hirveästi eroja tarinoihin. Kun esteet on valittu, jokainen hoitaja saa ensiksi sopivan verran aikaa harjoitella esteitä oman koiransa kanssa. Sitten, kun kaikki ovat harjoitelleet tarpeeksi, rakennan ensimmäisen radan ja hoitajat saavat jonkin aikaa tutustua rataan, niin kuin kisoissa yleensäkin on se rataantutustumisvaihe. Rataantutustumisen jälkeen hoitajat suorittavat radan koiransa kanssa siinä järjestyksessä, minkä olen etukäteen arponut. Kun ensimmäinen rata on kaikilta suoritettu, rakennan toisen radan ja sitten taas rataantutustuminen ja radan suorittaminen samassa järjestyksessä kuin edellinenkin.

Kun molemmat radat on suoritettu, arvon tulokset molemmista radoista arvontakoneella. Käytän samanlaista menetelmää kuin oikeastikin, että ensimmäiseksi, toiseksi ja kolmanneksi tulleet palkitaan, luultavasti rahapalkinnolla. Ja palkinnon saa tietystikin molemmista radoista, eli molempien ratojen kärkikolmikko palkitaan erikseen.

Tässäkin tapauksessa kukin hoitaja saa kirjoittaa oman tarinansa siitä, kun harjoittelee koiransa kanssa esteitä ja suorittaa radat. Tuloksista ja palkintojenjaosta voitte myös kirjoittaa, mikäli olen arponut tulokset ennen kuin julkaisette tarinanne. Mikäli en ole arponut tuloksia vielä ja haluatte välttämättä julkaista tarinanne, jätätte siitä tulokset ja palkintojenjaon väliin.

Siinä olivat vaihtoehdot ja nyt on minun vuoroni olla hiljaa ja kuunnella teitä. Nyt te, rakkaat hoitajat, saatte kertoa, mitä tykkäätte näistä ehdotuksista ja kumman te haluaisitte mielummin suorittaa. Luonnollisestikin se vaihtoehto, joka saa enemmän ääniä, voittaa. Mikäli molemmille kuitenkin tulee yhtä paljon ääniä, arvon voittajan ja järjestän sen, ja voin myöhemmin järjestää sitten sen toisen vaihtoehdon niin jokainen saa jossain vaiheessa haluamansa tapahtuman. Mutta nyt, pitemmittä puheitta, on teidän vuoronne puhua. Voitte vastata tähän viestiin joko täällä chatin puolella tai tavallisessa vieraskirjassa, jonne tämän viestin laitoin ensiksi :)

Nimi: Laura

03.03.2017 21:55
flussainen korjaan!

Nimi: Laura

03.03.2017 21:55
Hei!
Tein uuden hoitotarinan. Ushma,olen tietoine WhatsApp ryhmästä :) Olen muuten vähän lunssainen/nuhainen :(

Vastaus:

Selvä, luen tarinasi pian. Ja hyvä, että olet ryhmästä tietoinen, mutta tämä ei vastannut kysymykseeni. Eli siis, haluatko siihen ryhmään vai et?
- U

Nimi: Saana

02.03.2017 20:08
Joo, on se mahollista. Jotenki toi tarina vaan kummitteli siellä keskeneräisenä ja mietin et poistanko se kokonaan vai jatkanko. Onneks jatkoin, koska ei se loppujen lopuks kauheen kamala ollutkaa

Vastaus:

Hyvä, että se onnistuu. Ja mäkin olen iloinen, että jatkoit, koska tuo tarina oli kyllä ihan onnistunut ja mukavaa luettavaa, ja se myös pelasti sut erottamiselta :)
- U

Nimi: Saana

02.03.2017 13:36
Sain vihdoin ja viimein tarinan kirjoitettua loppuun. Se on tosiaan ollut keskeneräisenä koko tämän kuukauden ajan. En tiedä miksi sitä oli niin vaikea saada kirjoitettua loppuun. No, ehkä koska olen perfektionisti ja mielestäni tarinasta ei olisi tullut tarpeeksi pitkää enkä keksinyt loppuakaan. Mutta nyt sain siihen loppuunkin jotain järkevää ja kehiteltyä tarinaa silleen, että se kertoo syyn poissaololleni. Ja kyllä siitä ihan ok pitkäkin tuli. Pahoitteluni tästä tarinan kestosta. Ens tarina tulee toivottavasti hieman nopeammin :p

Vastaus:

Ei se mitään, hyvä vaan kun lopulta sait tarinan kirjoitettua. Vieläpä juuri sopivaan aikaan, etten ehtinyt erottaa sinua. Ei mitään kiirettä, kunhan vaan jatkossa muistaisit ihan vaikka vaan vähäsen aktiivisempi noiden tarinoiden kanssa olla, jos se vaan on mitenkään mahdollista :)
- U

Nimi: Laura

27.02.2017 14:36
Luin Ira sen sun novellin melkein kokonaan,tosi hyvä!

Vastaus:

Luin sen itsekin, ja olen kyllä aivan samaa mieltä! Hei Laura muuten, olet uusi hoitaja enkä ole varma, kuinka pitkälle alemmas olet tän vieraskirjan viestejä selannut. Haluaisin kuitenkin kysyä, olisitko kiinnostunut liittymään sellaiseen hoitajien ja mun väliseen whatsapp-ryhmään, johon lisään kaikki halukkaat ja siellä voitaisiin sitten jutella kaikenlaista :) Jopa sellaisia asioita, mitä ei nettiin halua jakaa, voi sitten huoletta sinne kertoa - sieltä ne ei nimittäin mihinkään muualle leviä. Eli siis, haluaisitko mukaan siihen? Jos vastaat kyllä, niin voit laittaa tähän vieraskirjaan yksityisellä viestillä puhelinnumerosi ja nimen, jolla haluat mun tallentavan numerosi, niin lisään sinut sitten kun saadaan muutama osallistuja. Tähän mennessä numeronsa on antanut vain Saana ja Ira liittyy mukaan kyllä heti, kun saa whatsapin toimimaan puhelimessaan.
- U

Nimi: Laura

26.02.2017 13:33
Kirjoittelen tarinaa taas XD

Vastaus:

Selvä, sehän ei haittaa ollenkaan :) Hyvä vaan, kun on aktiivisia ja innokkaita hoitajia paikalla, jotka jaksaa kirjoittaa useamman tarinan viikossa, kuukaudessa tms.
- U

©2017 Sateenkaaritaivas - suntuubi.com